Hozzávalók:
1 db nagy fej vöröshagyma
4-5 ek napraforgóolaj
8-10 db csirke felső comb
1 ek fűszerpaprika
2 gerezd fokhagyma
1 kk őrölt köménymag
3 db zöldpaprika
3 db paradicsom
1 tk só
20 dkg zabpehely (jelölten gluténmentes)
1 dl tejföl
1 db kicsi csípős paprika
*
Elkészítés:
A kockára vágott hagymát az olajon, egy nagyobb lábasban félig megdinszteljük, rátesszük a megmosott, bőr nélküli csirkecombokat, és fehéredésig sütjük mind a két oldalukat.
Megszórjuk a fűszerpaprikával, hozzáadjuk a zúzott fokhagymagerezdeket, köménymagot, megsózzuk, megkeverjük, 1 percig még pirítjuk, majd felöntjük 1 dl vízzel.
Felforraljuk, majd fedő alatt pároljuk kb.
45 percig.
Közben hozzáadjuk a felaprított zöldpaprikát és paradicsomot.
Mikor a hús megpuhult, hozzákeverjük a zabpelyhet, ha kevés a lé, felöntjük annyi meleg vízzel, hogy egy ujjnyira ellepje, és 10 percig főzzük kis lángon fedő alatt.
Lezárjuk alatta a gázt, konyharuhával letakarjuk a fedőt, és még kb.
10 percig hagyjuk duzzadni a zabpelyhet.
Tálaláskor megöntözhetjük egy kevés tejföllel, és a csípős paprikát külön kínáljuk hozzá.