Zabpehely keksz diós-csokis

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

LigetiK

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Könnyű

Zabpehely keksz diós-csokis

Zabpehely keksz diós-csokis

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

15 dkg zabpehely
10 dkg dió
10 dkg vaj
5 dkg porcukor
5 dkg étcsoki (jó minőségű, 60-70%)
1 tojás
1 kávéskanál sütőpor
1 csipet só

*

Elkészítés:

Diódarálón ledarálom a zabpelyhet és a diót, az étcsokit apróra vágom.
A sütőt előmelegítem 180 fokra, a gáztepsit (34×34 cm) sütőpapírral kibélelem.
A megolvasztott vajat a cukorral és tojással jól kikeverem, ezt lehet géppel, majd hozzáadom a dió, zabpehely, csipet só és sütőpor keverékét és tovább keverem. Tejföl sűrűségű masszát kapok.
Belekeverem az aszalt gyümölcsöt, és kanállal diónyi kupacokat helyezek el a tepsibben, nem teszem közel egymáshoz, mert sülés közben szépen elterülnek.
Sütőben 15 perc alatt készre sütöm.
A fenti mennyiség 25 db kekszhez elegendő

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Zabpehely keksz diós-csokis