Hozzávalók:
Hozzávalók:
Tésztához:
15dkg zabkorpa
3 tojás
1 kk sütőpor
1 evőkanál folyékony édesítő
1 dl tej
1 teáskanál natur kakaó
1 csipet só
Krémhez:
folyékony édesítő ízlés szerint
4db kis joghurt
2 dl tejszín ,
gyümölcs bármilyen
,étkezési zselatin
Díszítéshez:
barack ,ribizli,banán ,kivi vagy bármilyen gyümölcs
zselatin
édesítő
*
Elkészítés:
Ismét egy saját receptem ,ami meglepetésként is célba ért .Nagyon nagy örömet okozva .
A tésztához a hozzávalókat a tojásfehérje kivételével összekeverem. A tojások fehérjét pici sóval habbá verem és a masszába forgatom. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntöm 180 fokon tűpróbáig sütöm.
Amíg sül a tészta
Egy pici joghurtban elkeverjük az étkezési zselatint ,melegítjük de nem forraljuk fel ,ha elég krémes, levesszük a tűzről .
Beleteszünk ízlés szerint édesítőt és a többi joghurtot illetve a tejszínt .
A gyümölcs torta formában sült a tészta ,így a kihült tészta tetejére pont ráfér a kapcsos torta forma karikája .Ezért biztonsággal öntöm rá a joghurtos krémet mert nem folyik le .
Majd a lehűlt tésztánkra öntjük ,dobálunk bele néhány szem gyümölcsöt
ami belevegyül az elkészített krémes joghurtba ,ami még ilyenkor enyhén folyós .
20 percre a fagyasztóba tesszük hogy megdermedjen .Majd ha megdermedt díszítem a gyümölcsökkel. A zselatint szintén a leírás alapján elkészítem és a torta tetejére kanalazom, majd hagyom ismét megdermedni.
A tészta így kicsit szélesebb a joghurtos krémnél ,ezért a zselatinból még egy adagot készítettem .Majd tálcára öntöttem hogy dermedjen.
Ezután félbe és egészbe is kiszaggattam díszítésnek az oldalára és a tetejére .
Mivel a barátnőm diétázik és nem ehet cukros ételeket ,ezért a születésnapjára ,meglepetésként ezzel a tortával kedveskedtem neki .