Hozzávalók:
400 g csirkecomb filé
Pác:
fél ek sake
1 ek szójaszósz
kevés gyömbérlé vagy paszta
300 g renkon (lótuszgyökér), nyersen is jó, de én az előfőzöttet szoktam venni, ha nyersen vesszük, akkorleszeletelve áztassuk ecetes vizbe
3 kabu (sörretek)
2 eringi gomba (nagy tölcsér alakú fajta)
só, bors
Szósz:
1 ek sake (száraz fehérbor)
2 ek mirin (édes fehérbor)
3 ek szójaszósz
kevés cukor
katakuriko (burgonyakeményitő)
*
Elkészítés:
3-4 cm-es kockákra vágjuk a csirkét, 10 percre bepácoljuk.
A gombákat és a sörretkeket is felszeleteljükk, kicsit a zöld száruk is maradhat, izletes.
Kevés olajon pirosra sütjük a zöldségek (lótuszgyökér, sörretek, gomba) mindkét oldalát, sózzuk, borsozzuk. majd kiszedjük egy tányérba.
A húst keményitőbe forgatjuk, majd az előző serpenyőben megsütjük, és rázogatás közben hozzáöntjük a szószt.
Jól beleforgatjuk a húst, hozzáadjuk a zöldségeket is, és összekeverjük.
Addig sütjük, amig karamellizálódik a szósz, majd tálaljuk.
Jó étvágyat kivánok!!