Hozzávalók:
3 db nagyobb alma (kb. 35 dkg)
25 dkg zellergumó
15-20 dkg dió
1 db kisebb citrom leve
10 dkg majonéz
só
1 mk őrölt fehér bors
2 tk porcukor
2 dl tejszín
*
Elkészítés:
Az almákat megmossuk, négy részre vágjuk, a magházát eltávolítjuk, és apró kockákra vágjuk.
A zellert is megtisztítjuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és egy nagyobb tálban összekeverjük az almával, rálocsoljuk a citrom levét, hogy ne barnuljon meg.
A diót egy picit megpirítjuk szárazon egy serpenyőben, amikor kihűlt, mozsárban kicsit összetörjük, vagy késsel összeaprítjuk és rászórjuk a keverékre.
A majonézt a tejszínnel, sóval, fehér borssal, cukorral összekeverjük, a salátára öntjük, és alaposan összeforgatjuk az egészet.
Hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.
Tálalás előtt fél diógerezdekkel díszítjük.