Vulkáni pizza

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Haladó

Recept leírás:

Hozzávalók:

Tészta:
25 dkg liszt
1 mk. só
1 dkg élesztő
1 mk. kanál cukor
1 dl tej
2 dkg vaj, vagy margarin
langyos víz
Mártás:
1 kis doboz sűrített paradicsom
1 ek olaj
1ek. liszt
bazsalikom
oregánó
kakukkfű

bors
cukor
Feltét:
20 dkg parizer
15 dkg gomba
15 dkg reszelt sajt

*

Elkészítés:

A hozzávalókból tésztát dagasztok, géppel jól kidolgozom, langyos helyen pihentetem. Addig elkészítem a paradicsomszószt. Az olajat felforrósítom, rászórom a lisztet, világosra pirítom, hozzáöntöm a vízzel kicsit felhígított sűrített paradicsomot. Teszek bele sót, cukrot, borsot, bazsalikomot, kakukkfüvet, oregánót (vagy készen kapható pizzafűszert), összeforralom. Amikor megkelt a tészta kerekre nyújtom, a  pizzasütőformába teszem. Megkenem a paradicsomszósszal, rárakom a parizerkarikákat, az apróra szeletelt gombát megszórom reszelt sajttal. Közepestől kicsit erősebb hőmérsékleten sütöm, addig amíg az alja kicsit pirult lesz. Szeletekre vágva,  forrón az igazi!