Hozzávalók:
Tészta:
25 dkg liszt
1 mk. só
1 dkg élesztő
1 mk. kanál cukor
1 dl tej
2 dkg vaj, vagy margarin
langyos víz
Mártás:
1 kis doboz sűrített paradicsom
1 ek olaj
1ek. liszt
bazsalikom
oregánó
kakukkfű
só
bors
cukor
Feltét:
20 dkg parizer
15 dkg gomba
15 dkg reszelt sajt
*
Elkészítés:
A hozzávalókból tésztát dagasztok, géppel jól kidolgozom, langyos helyen pihentetem. Addig elkészítem a paradicsomszószt. Az olajat felforrósítom, rászórom a lisztet, világosra pirítom, hozzáöntöm a vízzel kicsit felhígított sűrített paradicsomot. Teszek bele sót, cukrot, borsot, bazsalikomot, kakukkfüvet, oregánót (vagy készen kapható pizzafűszert), összeforralom. Amikor megkelt a tészta kerekre nyújtom, a pizzasütőformába teszem. Megkenem a paradicsomszósszal, rárakom a parizerkarikákat, az apróra szeletelt gombát megszórom reszelt sajttal. Közepestől kicsit erősebb hőmérsékleten sütöm, addig amíg az alja kicsit pirult lesz. Szeletekre vágva, forrón az igazi!