Vörösboros,áfonyás szarvas pörkölt

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kautz József

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

120

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg szarvas hús /mirelit szarvas apró/
3 fej vöröshagyma
2 db paprika
2 db paradicsom
4-5 gerezd fokhagyma
1,5  ek.pirospaprika
2 ek.sertés zsír
őrölt kömény
2 dl száraz vörös bor
2 ek.áfonya lekvár
őrölt fekete bors

A körethez:
20 dkg juhtúró
2 db burgonya
40 dkg finom liszt
3 db tojás

őrölt bors

*

Elkészítés:

Előkészítés: A húst megmossuk, felkockázzuk. A hagymákat apróra vágjuk. A paprikát, paradicsomot  kockákra vágjuk. A burgonyát lereszeljük.A szalonnát apró kockára vágjuk.
Elkészítés: A zsírban megfonnyasztjuk a vöröshagymát, rátesszük a fokhagymát, köményt és 1-2 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot és pár percig tovább pirítjuk. Beletesszük a húst, fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával és felöntjük a vörösborral. Az elfőtt levet mindig kevés vízzel pótolva puhára pároljuk. Mikor a hús már puha, belekeverjük a lekvárt és még egyszer felforraljuk
A körethez:A reszelt burgonyához adjuk a tojásokat,sót pici őrölt borsot , lisztet és annyi vizet hogy galuska tésztát kapjunk.A galuskát sós forrásban lévő vízbe szaggatjuk,kifőzzük,leöblítjük.Rámorzsoljuk a juhtúrót és a pörkölttel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Vörösboros,áfonyás szarvas pörkölt