Hozzávalók:
1 kg vaddisznócomb
10 dkg kolozsvári szalonna
Fél kg gévagomba
3 vöröshagyma
3-4 fokhagyma
1 paradicsom
1 paprika
pirospaprika
10 db borókabogyó összetörve
csipet csombor
2-3 dl jóféle vörösbor
zsír
só
*
Elkészítés:
A feldarabolt kolozsvári szalonnát süssük ki, szükség szerint adjunk még hozzá a zsiradékot.
Az apróra vágott hagymát a szalonnán pároljuk üvegesre, majd az edényt félrehúzva szórjuk rá a pirospaprikát. A nagyobb kockára vágott húst tegyük rá, pirítsuk fehéredésig, majd keverjük hozzá vágott paprikát, paradicsomot, fokhagymát, majd a fűszereket. Lehet kész lecsót is.
Közepes lángon pörköljük, s kis adagonként vörösborral pótoljuk a folyadékot.
Mikor már majdnem elkészült, tegyük hozzá az nagyobb darabokra vágott gévagombát
Főtt krumplival, savanyúsággal tálalhatjuk