Vörösboros vaddisznó pörkölt gévagombával

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Klárika

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Vörösboros vaddisznó pörkölt gévagombával

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg vaddisznócomb
10 dkg kolozsvári szalonna
Fél kg gévagomba
3 vöröshagyma
3-4 fokhagyma
1 paradicsom
1 paprika
pirospaprika
10 db borókabogyó összetörve
csipet csombor
2-3 dl jóféle vörösbor
zsír

*

Elkészítés:

A feldarabolt kolozsvári szalonnát süssük ki, szükség szerint adjunk még hozzá a zsiradékot.
Az apróra vágott hagymát a szalonnán pároljuk üvegesre, majd az edényt félrehúzva szórjuk rá a pirospaprikát.   A nagyobb kockára vágott húst tegyük rá, pirítsuk fehéredésig, majd keverjük hozzá vágott paprikát, paradicsomot, fokhagymát, majd a fűszereket. Lehet kész lecsót is.
Közepes lángon pörköljük, s kis adagonként vörösborral pótoljuk a folyadékot.
Mikor már majdnem elkészült, tegyük hozzá az nagyobb darabokra vágott gévagombát
Főtt krumplival, savanyúsággal tálalhatjuk

Vörösboros vaddisznó pörkölt gévagombával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Vörösboros vaddisznó pörkölt gévagombával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!