Vörösboros szőlős csirkemáj

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kata

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

3

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Vörösboros szőlős csirkemáj

Recept leírás:

Hozzávalók:

3 db. csirkemáj
10 dkg. fehér szőlő
6 szelet szendvicskenyér

bors
fél dl. édes vörösbor
10 dkg. vaj

*

Elkészítés:

A májat mossuk, lehártyázzuk, sózzuk, borsozzuk.
Egy sütőedényben 5 dkg vajat felforrósítunk, a kenyerek mindkét oldalát megpirítjuk benne, kiszedjük.
A sütőedénybe tesszük a másik 5 dkg. vajat, majd a fűszerezett májak mindkét oldalát megsütjük, ( kb. 7 perc, a lényeg, hogy ne legyen véres leve, amikor elvágjuk! )
Amíg sül a máj, a szőlőt mossuk kettévágjuk és a magját kiszedjük.
A visszamaradt vajhoz öntjük a bort, egyszer felfőzzük, hozzáadjuk a szőlőt, ezzel is felforraljuk, majd a pirítóst a májjal megrakva, a szőlős szaftot köré öntve tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!

Vörösboros szőlős csirkemáj

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Vörösboros szőlős csirkemáj

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!