Hozzávalók:
1 kg. sertésmáj,
3 fej hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
1 nagyobb hámozott paradicsom,
1 db. lecsópaprika,
1 dl. száraz vörösbor,
1 kiskanál őrölt pirospaprika,
kevés majoránna,
őrölt bors,
só,
1 kanál sertészsír, a hagyma párolásához.
*
Elkészítés:
A májat kicsit előfőzzük, sótlan vízben.
Kihűtés után felszeleteljük.
A hagymát apróra vágjuk, kevés zsíron megpároljuk.
A szétnyomott, apróra vágott fokhagymát is hozzáadjuk, majd a felszeletelt sertésmájat is hozzátesszük, és addig pirítjuk, míg enyhe pörköt ( pirult réteget ) kap kívülről.
A paradicsomot meghámozzuk úgy, hogy csumáját kivágjuk, tetejét kereszt alakban bevágjuk, majd 1 percre forró vízbe mártjuk, így a héja könnyen lehúzható róla.
Az ilyen módon megtisztított paradicsomot négyfelé vágjuk, a serpenyőbe tesszük, és szétnyomjuk.
Az ízlés szerint feldarabolt paprikát is hozzátéve megborsozzuk, paprikázzuk.
Kiskanálnyi majoránnát is adunk hozzá, majd kevés vörösbort hozzátöltve szaftjára pirítjuk.
Ha puhább paprikát szeretnénk a sorrendet felcserélhetjük, közvetlenül a máj után tegyük a serpenyőbe.
Tálaláskor sózzuk !
Krumplipürét, rizst, tarhonyát ajánlok mellé.