Hozzávalók:
75 dkg fiatal őzcomb
1 fej vöröshagyma
1,5 dl vörösbor
fűszerpaprika
só
bors
1 ek. kechup
1 tk. mustár
2-3 szem borókabogyó
1 ek. zsír
*
Elkészítés:
Az őzcombot megtisztítjuk, megmossuk és felkockázzuk.
Az üres Mirage 2,5l-es edényt feltesszük a tűzhelyre, előmelegítjük. Akkor jó az edény, mikor egy csepp vizet belecseppentünk és kis golyócskákká alakul és szaladgálnak az edény aljában. Ekkor beletesszük a felkockázott húst, minden oldalán fehéredésig pirítjuk. Rádobjuk a Turbó Aprítóban felaprított vöröshagymát, összekeverjük. Fűszerezzük, beletesszük a zsírt is. Lefedjük az edényünket és 10 percig főzzük a pörköltet. Ezután megkeverjük és hozzáadjuk a vörösbort is. Készre főzzük.
Javasolt Tupperware termékek:
2,5l-es Mirage Főzőedény
Turbó Aprító
TW Henteskés
Kristály só/borsőrlő