Vörösboros csülökpörkölt

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Haladó

Vörösboros csülökpörkölt

Vörösboros csülökpörkölt

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Hozzávalók:
1 kg sertés csülökhús,
2 nagy fej vöröshagyma,
2 zöldpaprika,
1 nagyobb paradicsom,
2 gerezd fokhagyma,
3 ek olaj,
1 dl vörösbor,
2 tk pirospaprika,
1 tk őrölt kömény
1 kisebb cseresznyepaprika,
1tk só

*

Elkészítés:

1.
A csülökhúst jól megtísztitjuk a felesleges részeket leszedegetjük, a nem tetsző bőröket eltávolítjuk.
A megmaradó bőrös részeket jól megvizsgáljuk, nehogy legyen rajta esetleg szőrmaradvány.
( Ez elég időigényes művelet.
) 2.
Nem túl kicsi, kb 3 cm-es kockákra feldaraboljuk a csülökhúst.
http://www.
receptabc.
hu/recept/szines_salata_fokhagymas_kefires_ontettel__9230 Felhevített olajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát, meghintjük pirospaprikával, majd egy kis vízzel felöntve jól kiforraljuk.
Beletesszük a kockára vágott csülökhúst, a kisebb darabokra vágott zöldpaprikát és paradicsomot, cseresznyepaprikával, valamint kevés sóval ízesítjük, és hagyjuk párolódni.
Amikor a hús már majdnem megpuhult, felöntjük vörösborral, és lassú forralással készre pároljuk.
Tálaláskor a vörösboros csülökpörköltet házi tarhonyával vagy burgonyával körítjük, paprikával, paradicsommal vagy finom salátával díszítjük.
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.
toldifuszer.
hu )

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Vörösboros csülökpörkölt