Vörösboros birkapörkölt burgonyával

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

IlonaB

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

0180

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók 6 személyre:
2 kg pörköltnek való csontos birka apróhús
4-5 gerezd fokhagyma- zúzva
2 paradicsom- darabolva
kb. 1,5 teáskanál őrölt bors, őrölt kömény
4- 5 fej vöröshagyma
2 EK zsír
3 babérlevél
kb. 1 bő evőkanál fűszerpaprika
2 dl száraz testes vörösbor

*

Elkészítés:

Elkészítés: A zsírba, vöröshagymát megdinszteljük.
Meghintjük pirospaprikával, köménnyel, elkeverjük, hozzáadjuk a darabolt paprikát és paradicsomot, a zúzott fokhagymát, rövid ideig együtt pirítjuk.
Ráöntjük az előre megmosott, jól kicsöpögtetett húst, sózzuk, borozzuk, folyamatos keveréssel magas hőfokon addig kevergetjük, ameddig a hús kifehéredik.
Kevés vizet aláöntünk, babérlevelet bele teszük néha megkevergetve, fedő alatt lassan főzzük.
Ha szükséges, a vizet apránként pótoljuk.
Amikor a hús puha, megöntözzük a borral, és pár perc alatt készre főzzük.
Tálalhatjuk önmagában kenyérrel, savanyúsággal, de jól illik hozzá a köményes, sós vízben főtt burgonya vagy pirított-párolt tarhonya is