Vörösáfonya lekvár és kompót

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Könnyű

Vörösáfonya lekvár és kompót

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg vörösáfonya
30 dkg cukor
1 l víz
Lekvár
1 kg vörösáfonya
40 dkg cukor
1 dl gyümölcslé (alma, narancs stb.)

*

Elkészítés:

Az áfonyát tésztaszűrőben vízcsap alatt megmossuk.
A vizet a cukorral felforraljuk, beleöntjük az áfonyát, és kb. 5-10 percig főzzük. Üvegekbe rakjuk, lezárjuk és szárazdunsztba tesszük. A lekvárnál ugyanúgy járunk el csak a gyümülcslében főzzük, és pár perccel tovább.
Elméletileg nem kell hozzá tartósítószer, de én mindennek a tetejére teszek egy minimális mennyiséget, mert az én kamrám elég meleg.

Vörösáfonya lekvár és kompót

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Vörösáfonya lekvár és kompót

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!