Vörös bársony torta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ilona

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

120

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Vörös bársony torta

Recept leírás:

Hozzávalók:

Vörös bársony torta
25, dkg liszt.12 dkg vaj
30 dkg cukor
2 db tojás
1 evőkanál kakaót
1 vanília
csipet só,
2,4 dl tej
2 ev folyékony, piros ételszínező
1 tk. szódabikarbóna
1 tk ecet

*

Elkészítés:

A lisztet, sót, és a kakaót összekeverjük. Egy tálba a vajat krémesé keverjük, ezután bele tesszük a cukrot, és a tojásokat és azzal is össze dolgozzuk,és végül a vaníliát.Egy pohárba kimérjük a tejet,és elvegyítjük benne a színezéket. Majdj a lisztet a  vajas masszához keverjük,és hozzáadjuk a piros tejet és simára keverjük.Végül a szódaport az ecettel hagyjuk felfutni és a tésztához kavarjuk.
20cm tortakormába az alját béleljük ki sütőpapírral 180 fokon 40 -45 perc alatt megsütjük.
Miután kivesszük a sütőből, 10 percig hagyjuk a formába hűlni, majd óvatosan, lehúzzuk róla a papírt hagyjuk teljesen kihűlni. Ezutá fóliába csomagoljuk és 1 órára megy a hűtőbe. Ez azért, mert így megdermed és könnyebb lesz elvágni és megkenni a krémmel, mint a friss puha tésztát.
Bár milyen krémmel tölthető!

Vörös bársony torta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Vörös bársony torta