Vizes zsemle

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Zsókuc

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

50 dkg. finomliszt
1 csomag szárított élesztő
1 kávéskanál cukor
2 kávéskanál só,
1 evőkanál olaj
3 dl. langyos víz

*

Elkészítés:

A lisztet átszitáljuk, a száraz hozzávalókat elkeverjük benne.
Az élesztőt nem kell felfuttatni.
Hozzáadjuk az olajat és vizet, kidagasztjuk, míg el nem válik az edény falától.
Letakarjuk, s duplájára kelesztjük.
Kb.
10 dekás gömböket formázunk, majd beletesszük egy sütőpapírral bélelt tepsibe úgy, hogy legyen helyük növekedni.
Letakarjuk egy másik, ráillő tepsivel, s hagyjuk 30 percet kelni.
Közben bemelegítjük a sütőt: 230 fokon, hőlégkeverésen.
Ezután virágspriccelővel bevizezem a tészta tetejét, az alsó és a felső tepsit is.
(Ha nincs 2 ilyen tepsink, akkor kacsasütőben is nagyon jó sütni) Ezen a hőfokon 15 percig sütjük, majd levéve a felső tepsit újabb 15 percig sütjük.
Ha elkészültek, egy rácsra tesszük, s azon forrón újból lespricceljük vízzel.
Szép cserepes, ropogós, de nem vastag héjú lesz.

Vizes zsemle