Hozzávalók:
40 dkg liszt
1 tojás
2 dkg élesztő
5 dcl tej
csipet só
gyümölcslekvár
*
Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejben felfuttatom és könnyű kelttésztát (fánktészta) készítek.
Ha megkelt a duplajára lisztezett felületre borítom kicsit átgyúrom és elsodrom kellő vastagságúra.
Felszeletelem négyszög alakúra lekvárt rakok a közepébe és gombósokat formázok mégpedig úgy ,hogy összefogom a tészta négy csücskét jól össze nyomkodom,hogy a lekvár ne folyon ki főzés közben.
Egy nagyobb fazekat megtöltök félig vízzel és mikor forni kezd a víz 3-4 gombócot bele rakok.
A lángot lecsavarom egész kicsire épp hogy csak forjon a víz és fedő alatt 10-12 perc alatt készre főzöm.
A kész buktákat egy tálba kiszedem kevés olajjal lelocsolom
Pudingos vanilia sodóval tálalom.