Hozzávalók:
3-rom fej friss saláta,3 db vöröshagyma,1 kisebb fej fokhagyma,3 db sárgarépa,1 csapott mokkás kanál oregánó,v. majoránna,1 csípet bazsalikom, 1 babérlevél össze zuzva, 6 evőkanál ecet,1 pupos evőkanál cukor,2 dkg só,1,2liter víz.
Egy 3-literes tál.
*
Elkészítés:
Elkészítése:
A salátát jól meg mossuk és 2-t újjnyi szeletekre vágjuk,vöröshagymát szintén meg tisztítjuk és vékony karikára szeleteljük,ugyan ugy a fokhagymát is és a sárgarépát is.Majd erre tesszük a fűszereket,ecetet,cukrot,és kéz meleg vízet öntünk rá. Majd jól át forgassuk és félórára állni hagyjuk.Utánna üvegekbe vagy kis müanyag edényekbe tesszük és hideg helyen 3-órát érleljük.
Hűtőben 2 hétig tárolható.
Jó étvágyat hozzá…