Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
1 egész tojás
2 evőkanál méz
3 evőkanál tej
15 dkg cukor
3 dkg zsír vagy margarin
1 kk szódabikarbóna
45 dkg liszt
Hozzávalók a krémhez:
½ l tej
4 evőkanál búzadara
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
*
Elkészítés:
Elkészítése: A tésztához valókat gőz felett kikeverjük. A gőzről levéve hozzákeverjük a szódabikarbónával elvegyített lisztet. Majd jól összegyúrjuk. 3 részre osztjuk, kinyújtjuk és lisztezett tepsi hátán világosra sütjük.
Krém: A tejet felforraljuk belekeverjük a búzadarát és sűrűre főzzük majd hagyjuk teljesen kihűlni. A vajat a porcukorral habosra keverjük majd a kihűlt darához vegyítjük .A lapokat megkenjük krémmel. Egy éjszakát hideghelyen tartjuk és meleg vízbe mártott késsel szeleteljük. Porcukorral meghintve tálaljuk.