Virslivel töltött kiflifalatkák

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Hani

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Virslivel töltött kiflifalatkák

Recept leírás:

Hozzávalók:

32 darabhoz:
500 g finomliszt
250 g fagyos vaj/margarin
1 csapott ek. só
1 dl tejföl
1 kk. kristálycukor
25 g élesztő
1+2 tojássárgája
32 db (füstölt) koktélvirsli (én normál virslik felét használtam fel)
100 g trappista sajt
1 kk. olaj a kenéshez

*

Elkészítés:

A tésztához elmorzsoljuk a lisztben a vajat/margarint, összekeverjük a sóval. A tejfölt meglangyosítjuk, eldolgozzuk a cukorral, az élesztővel és 1 tojássárgájával. A liszthez adjuk, összegyúrjuk, 4 cipót formálunk belőle.
Pihentetés nélkül 20-22 cm átmérőjű korongra nyújtjuk az egyik cipót, átlósan-csillagformán 8 gerezdre vágjuk. A háromszögek alapja felőli tésztarészekre 1-1 (vagy 1 fél virslit) fektetünk, majd a csúcsuk felé haladva szorosan feltekerjük. Sütőpapírral bélelt nagy tepsikre sorakoztatjuk a kifliket, konyharuhával letakarjuk.
A másik 3 cipót a fenti módon formázzuk, megtöltjük, 1/2 órát kelni hagyjuk. (Nálunk az egyik cipó virsli nélkül készült a középsőm miatt :-)). A sajtot megreszeljük. Elkeverjük az olajat a maradék 2 tojássárgájában, megkenjük vele a kiflik tetejét, és megszórjuk a reszelt sajttal.
Beteszzük a tepsiket a 180 fokra előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt aranysárgára sütjük a kifliket (a tepsiket a a sütés utolsó harmadában megcseréljük), hagyjuk kihűlni.
Ketchuppal, mustárral kínáljuk. Frissen az igazi!

Virslivel töltött kiflifalatkák

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Virslivel töltött kiflifalatkák

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!