Virslisaláta hamis majonézzel.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Virslisaláta hamis majonézzel.

Virslisaláta hamis majonézzel.

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

1 kg. virsli, (jó hozzá az olcsóbb baromfivirsli is)
2 pohár tejföl, (2 x 330 g.)
2 nagyobb fej hagyma, esetleg lila hagyma
1 kanál mustár,
1 kávéskanál őrölt bors,
1 kávéskanál só, vagy ételízesítő,
kevés fokhagymapor,
1 kávéskanál szárított kapor

*

Elkészítés:

A virslit megfőzzük, ha műbeles, a bőrét lehúzzuk, karikára vágjuk.
A hagymát negyed karikára vágjuk, megsózzuk, kicsit állni hagyjuk, majd öt percig mikrózzuk.
Ha lila hagymát használunk, a mikrózás nem szükséges.
A hozzávalókat (virsli, hagyma, tejföl, mustár, bors, fokhagymapor, vagy krém, szárított, vagy friss kapor) jól elkeverjük, és hűtve pihentetjük.
Ha szükséges, utólag ízesítjük.
A sózással vigyázz, mert a virsli is sós!
Az 1 kiló virslihez 2 pohár 330g-os tejfölt használtam, de ha lazábbra szeretnéd keverni, tegyél még hozzá.
Páncélszekrényben napokig eláll, de ha hozzáférhető, pillanatok alatt elfogy!

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Virslisaláta hamis majonézzel.