Virslis tojásos lecsó

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Virslis tojásos lecsó

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg. virsli,
5 db. tojás,
2 db. közepes hagyma,
5 gerezd fokhagyma,
5 db. lecsópaprika,
5 db. paradicsom,
1 kanál olíva olaj,
1 dl. száraz fehérbor,
só, frissen őrölt bors,
1 kiskanál őrölt pirospaprika,
néhány szál friss kakukkfű.

*

Elkészítés:

A hagymákat felkarikázzuk, a paprikákat kicsumázzuk, majd azokat is felkarikázzuk.
A paradicsomokat a lehető legapróbbra daraboljuk, a virsliket felkarikázzuk.
Kevés olíva olajon megfonnyasztjuk a karikára vágott hagymát, majd együtt hozzáadjuk a lecsópaprikát, a darabolt paradicsomot, és a fokhagymagerezdeket fokhagymanyomóval rányomjuk.
Kevés bort öntünk rá, és megsózzuk.
Mikor kevés levet engedett a lecsó, hozzátesszük a felkarikázott virslit, a száráról lehúzott kakukkfüvet, és fedő alatt rövid ideig együtt főzzük.
Közben lazán összekavarjuk a tojásokat, és hozzáöntjük a lecsónkhoz.
Enyhén megszórjuk őrölt pirospaprikával, és frissen borsot őrlünk rá.
Friss puha kenyérrel tálaljuk.
Nagyon olcsó, gyors nyáresti étel.

Virslis tojásos lecsó

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Virslis tojásos lecsó

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!