Hozzávalók:
Hozzávalók:
50 dkg liszt
3 dl tej
1 dl olaj
2,5 dkg élesztő
1 teáskanál só
1 kávéskanál cukor
1 tojássárgája
1 evőkanál tejföl
szezámmag
4 pár (juhbeles vagy frankfurti) virsli
*
Elkészítés:
Elkészítés:
A meglangyosított tejbe belerakjuk a cukrot és az élesztőt, kb. 5 perc alatt felfuttatjuk. A langyos lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, majd a felfuttatott élesztős tejet. Összegyúrjuk, és végül az olajat hozzádolgozzuk. A tésztát fél órán át kelesztjük meleg helyen.
A virsliket félbe vágjuk.
A megkelt tésztát újra átdolgozzuk, majd kb. fél cm vastagra nyújtjuk, . 1,5-2 cm-es csíkokra vágjuk fel. Minden virslidarabkát tésztacsíkba tekerünk, megkenjük a tejfölös tojássárgájával, és végül megszórjuk szezámmaggal.
Előmelegített sütőben 180 fokon pirosra sütjük (10-15 perc)


