Hozzávalók:
2 fagyasztott leveles tészta
16 drb virsli
30 – 40 dkg kemény sajt
2 drb egész tojás /kenéshez/
némi zsiradék – zsír, vaj vagy margarin
A fagyasztott leveles tészta helyett saját készitésü kelesztett tésztát is használhatunk.
*
Elkészítés:
A sütőt 180 – 200 C fokra melegitjük, a leveles tésztát vékonyra nyújtjuk /3 mm/, vékonyan megkenjük zsiradékkal, megszórjük reszelt sajttal, majd 16 drb ovális alakot szabunk ki belőle, olyn nagyságút, hogy egy – egy virslit tudjunk bele csomagolni. A virslit a tészta közepére helyezzük majd a tészta egyik szélét ráhajtjuk a másikra úgy, hogy a virslit teljessen betakarja a tészta széleket jól összenyomkodjuk, azt a rész ahol a virsli van éles késsel 1 centiméterenként bemetéljük majt a karikákat jobbra – balra széthajtogatjuk. A felvert tojással megkenjük, tetejét bőven beszórjuk reszelt sajttal.Előmelegitett sütőben szép pirosra sütjük, kb 20 percig.