Hozzávalók:
300 g virsli
4 db krumpli
1,5 dl tej
1 ek étolaj
3 ek finomliszt
csipetnyi só
csipetnyi ételizesitő
izlés szerint darált pirospaprika
*
Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk és apró kockákra vágjuk.
A virsliről lehúzzuk a bőrt és felkarikázzuk.
Az étolajon egy evőkanálnyi finomlisztből világos rántást készítünk.
Hozzáadjuk a darált pirospaprikát, kicsit megpiritjuk és hideg vizzel felöntjük.
Hozzáadjuk a virslikarikákat és a feldarabolt krumplit, amelyet puhára főzünk.
Megsózzuk, ételizesítővel megszórjuk.
A tejet és a maradék lisztet összekeverjük és hozzáöntjük a leveshez.
Hagyjuk felforrni és levesszük a tűzről.
Friss péksüteménnyel kínáljuk.