Hozzávalók:
40 dkg paradicsom
80 dkg zöldpaprika
1 csó hegyes erős paprika (opcionális)
2 fej vöröshagyma
10 dkg füstölt szalonna
1 ek pirospaprika
4 pár GM juhbeles sertés virsli (elmaradhat)
ÉletfaÉlelem köles, vagy rizs
*
Elkészítés:
A megmossuk paradicsomot gerezdekre vágjuk.
A zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk, ujjnyi vastag karikákra szeljük.
A hagymát meghámozzuk, és apróra felkockázzuk.
A szalonnát ugyancsak apró kockákra vágjuk.
A szalonnát, mérsékelt tűzön zsírjából kisütjük.
Megfonnyasztjuk benne a hagymát, majd lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, rádobjuk a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk.
Visszatesszük a tűzre, és néhány percig forraljuk.
Beleforgatjuk a zöldpaprikát, és puhára főzzük Ha szükséges utána ízesítünk, végül hozzáadjuk a felkarikázott virslit is, és még egyet rottyantunk rajta.
A kölest a tasakon lévő előírás szerint elkészítjük és a lecsót ezzel tálaljuk.