Hozzávalók:
Mindenttudó kalácstészta.
50 dkg liszt
1,5 dl olaj
3 dl tej
3 dkg élesztő
2 kk. só
1 evőkanál cukor
virsli
mustár
esetleg sajt a szóráshoz
*
Elkészítés:
Az alapanyagokat jól összedolgozom, (1 dl tej, 1 kk. cukor, élesztő kovász bele), képen is látható, hogy a tészta hamar elválik a tál falától, könnyen kezelhető, de aki gondolja tehet hozzá kevés lisztet még, de így jó, hogy lágy a tészta. Háromnegyed órát pihentetem, azaz kelesztem. Kinyújtom vékonyra a tésztát, 8 cm széles kockákat vágok és mindegyiket megkenem kis mustárral, beleteszek egy fél vagy negyed virslit és feltekerem, széleit összenyomkodom. Sütőpapíros tepsibe helyezem, tetejét bekenem tojással és előmelegített sütőben megsütöm. Aki akar megszórhatja a tetejét reszelt sajttal is sütés előtt (a kiflik sütés közben megdagadnak, kicsi távolságot hagyjunk köztük)
(ennek a dupla adagját is el lehet készíteni, ha nagy a család)