Hozzávalók:
A tésztához:
1 kg liszt
1/2 l tej
5 dkg éleszto
1 ek só
1 ek cukor
2 dl napraforgó olaj
A kenéshez:
tojás
A toltelékhez:
virsli
sajt
Tetejére:
szezámmag
*
Elkészítés:
Az élesztot a tejben a cukorral felfuttatjuk, és a tobbi hozzávalóval hólyagosra dagasztjuk.
Letakarva meleg helyen kelesztjuk, amikor megkelt, még egyszer jól átgyúrjuk, és 4 felé vágjuk a tésztát.
A cipókat kor alakúra nyújtjuk, és mindegyiket 8 vagy 12 cikkre vágjuk. A korcikkek széles végére teszunk egy negyed virslit, trappista sajtot, és feltekerjuk úgy, hogy lehetoleg a keskeny vége a kifli aljára essen. Megkenjuk sutés elott felvert tojással, és megszórjuk szezámmaggal. 180 fokon megsujtuk.
TIPP: Elomelegített sutoben sutjuk úgy, hogy a suto aljában egy lábasba vizet rakunk és mikor kivesszuk az épp csak megpirult kifliket, azonnal megspricceljuk vízzel, így puha marad!
Nagyon finom kolbásszal, szalonnával és camping sajttal is. A kifli másnap is puha marad, már ha marad! 😀