Hozzávalók:
25 dkg hajdina
fél l víz
4 ek kukoricaliszt
4 ek zabpehely
1 pár virsli
2 ek szőlőmagolaj
só
Erős Pista
2 tojás
1 fejvöröshagyma
fokhagyma
A beforgatáshoz:
kukoricaliszt
A sütéshez:
kókuszzsír
*
Elkészítés:
A hajdinát egy kevés zsiradékon átforrósítom, a vízzel felöntöm, és takaréklángon puhára párolom.
Kihűtöm.
Majd hozzáadom a kukoricalisztet, a zabpelyhet, sót, az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást az Erős Pistát.
Természetesen a fűszerezésen ízlés szerint lehet változtatni, én így csináltam.
Gyúrjuk alaposan össze, elképzelhető, hoy még egy-két evőkanál kukoricalisztet igényel, de egyszerre akkor se rakjuk bele többet.
A virsliket vágjuk nagyságától függően 5-6 darabba.
A hajdinás masszából a tenyerünkben lapítsunk el adagot, és csomagoljuk bele a virsli darabokat.
Pont úgy mint ha szilvás gombócot csinálnánk csak most a virslit kell elbújtatni.
Alakítsuk kroketté, hempergessük meg kukoricalisztben, és kókuszzsírban süssük pirosra.