Hozzávalók:
kész leveles tészta (275 g)
apró koktélvirslik vagy frankfurti virslik félbevágva
tojássárgája
dístítéshez mustár
*
Elkészítés:
A leveles tésztát kb. 10 perccel az elkészítés előtt vegyük ki a hűtőből. Majd tekerjük ki a 10 perc leteltével. Lisztbe mártott késsel kb. 1,5 cm széles csíkokra vágjuk a tésztát.
Majd a tésztacsíkokba egyenként tekercseljük be a virsliket, úgy, hogy az egyik végén a múmia arca szabadon maradjon. Ha betekertük, akkor a tésztacsík végét nyomjuk a töbi tésztához, hogy jól odaragadjon.
A kész múmiákat – arccal felfelé – fektessük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Egy-egy csepp mustárral rajzoljuk meg az arcát (én nyomózsákot használtam). Tojássárgájával kenjük meg a virslimúmiák tésztaruháját.
Végül 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt a múmiákat aranybarnára sütjük.
Gyerekbulikra kiváló falatkák!