Hozzávalók:
zsír: 3 dkg
vöröshagyma: 2 db
fokhagyma: 2 gerezd
zöldpaprika: 1 db
pirospaprika: 2 evőkanál
virsli: 2 pár
finomliszt: 4 dkg
só: csipetnyi
vegyesfűszer: 1 kávéskanál
burgonya: 20 dkg
őrölt fekete bors: csipetnyi
zöldpetrezselyem: 1 csomag
*
Elkészítés:
A finomra vágott hagymát zsírban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a megtisztított, apró kockákra vágott zöldpaprikát, és néhány percig pároljuk. hozzákeverjük a paprikát, az összevágott virslit, megszórjuk liszttel, egy kicsit megpirítjuk és forró vízzel felöntjük. Megsózzuk, hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, fokhagymát, őrölt borssal, fűszerkeverékkel fűszerezzük, és addig főzzük, amíg a burgonya meg nem puhul. Végül a levest finomra vágott zöldpetrezselyemmel díszítjük.