Hozzávalók:
4-5 pár virsli
8 db főtt tojás
1 kg Francia zöldségkeverék (mirelit)
1 nagy pohár kefir vagy naturjoghurt
majonéz ízlés szerint
1 evőkanál mustár
só
őrölt fehérbors
tavasszal ha van medve hagyma, aztán lila hagyma ízlés szerint.
*
Elkészítés:
A virslit megfőzzük, felkarikázzuk.
A tojásokat is megfőzzük, nem túl keményre,
felszeleteljük.
A zöldségeket sós vízben megfőzzük, kihűtjük.
A kefirt vagy joghurtot egy tálba öntjük, sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a mustárt és a majonézt.
Előbb a virslit, majd a zöldségeket és végül a tojásokat is hozzákeverem.
Egy kis időre a hűtőbe tesszük, hogy érjenek össze az ízek.
Az első alkalommal medve hagyma is volt benne, másodjára lila hagymát tettem hozzá.

