Virsli kelttésztában.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Haladó

Virsli kelttésztában.

Virsli kelttésztában.

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

60 dkg liszt
4 dkg élesztő
4 dl tej1 dl olaj
1 teáskanál só
15 db virsli
20 dkg reszelt sajt
2 fej lilahagyma
1 tojás a kenéshez

*

Elkészítés:

A lisztet átszitáljuk, az élesztőt 1 teáskanálnyi cukorral, decinyi langyos tejjel felfuttatjuk.
A liszthez tettem sót, a felfuttatott élesztőt és 1 dl olajat, valamint a maradék langyos tejet. Kidolgoztam, duplájára kelesztettem, átgyúrtam, kinyújtottam.
Tenyérnyi nagyságúra darabokat vágtam és beletekertem a virslit, ahol egymást fedi a tészta az a rész alulra kerül.
A virslit centinként bevagdosom a tésztán keresztül, vigyázva hogy ne vágjam át a tésztát, majd egyet jobbra, egyet balra kihajtogattam a virsliket.
Lekentem tojással, lila hagymát szórtam rá majd reszelt sajtot, alsó felső sütéssel 180 fokon megsütöttem.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Virsli kelttésztában.