Hozzávalók:
tészta
8 db tojás..
8 evőkanál cukor…
16 csapot evőkanál liszt..
egy sütőpor..
krém
25 dkg margarin..
15 dkg cukor…
1 vanília puding.
1 vaníliás cukor
4 dl tej
máz
2 db tojásfehérje..
40 dkg porcukor
egy citromleve
*
Elkészítés:
tészta
a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük és beletesszük a sütőporral elkevert lisztet a fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a többi anyaghoz..zsírozott lisztezett tepsibe öntjük 150 fokon 35 percig—tű próbáig — sütjük
krém
a tejet és a pudingport a cukorral össze főzzük a végén hozzá adjuk a vaníliás cukrot.. többször megkeverve langyosra hűtjük majd hozzáadjuk a margarint robotgéppel habosra kavarjuk.
a piskótát felszeljük három felé és megtöltjük…
külsejét cukormázzal díszítjük
cukormáz
a fehérjét a cukorral és a citromlével kemény habbá verjük.. külön teszünk annyit ahány színt akarunk belőle..ételfestékkel megszínezzük és bevonjuk vele a tortát…
a tetejére virághoz hasonló körökben tesszük a színes masszát..és mikor kezd megkötni fogpiszkálóval megrajzoljuk a mintákat