Hozzávalók:
Virágfánk
15 dkg finomliszt
csipet só
4 tojás
tej (3-4 dl,hogy sűrü palacsinta
tészta legyen)
1 citrom (narancs) reszelt héja
1-2 ek. rum.
*
Elkészítés:
Sokan lehetnek úgy,mint én,hogy csak akkor jutott eszembe ,hogy valahol van ilyen formám,mikor megláttam egy helyen ezt a receptet.
Én a hozzávalók feléből egy mixeres pohárban kevertem össze a masszát. Ebből is lett egy nagy tállal
Egy kis edényben olajat melegítettem, amibe beleállítottam a fém formát is. Amikor kellően felforrósodott a tésztába mártottam, úgy, hogy kb. kétharmad részéig merüljön bele, majd a forró olajba téve pillanatok alatt leválik a formáról, csak akkor nem akar leválni, ha a forma tetejére is kerül a masszából. Ilyenkor egy villával lazítottam meg. Pillanatok alatt megsülnek. Ne vegyük ki míg nem lesz szép pirult színe. Még forrón meghintettem őket fahéjas porcukorral


