Hozzávalók:
6 szelet húsos szalonna
2 nagy fej hagyma
30 dkg Gyulai lángolt kolbász
6 tojás
paradicsom
paprika(nálam erős volt)
*
Elkészítés:
A húsos szalonnát bevagdosom, egy teflon serpenyőben kisütöm a zsírját, amikor már pörcösre sült kiveszem, tányérra teszem, majd kiöntöm a zsír nagy részét egy másik edénybe. Keveset hagyok benne, erre teszem a vékonyra szeletelt hagymát, sózom és megdinsztelem. Amikor puha, a szalonna mellé szedem. Teszek egy pici zsírt a serpenyőbe, ráteszem a karikára vágott kolbászt, mindkét oldalát megsütöm kicsit, ráöntöm a felvert tojást, amit picit sózok. Nem kell nagyon, mert a kolbász sós. Amikor a kolbászos tojás is megsült ezt is a tányérra teszem. Paradicsommal, paprikával eszem, hozzá tea, kakaó, vagy tejeskávé illik.