Hozzávalók:
Tésztához:
(ebből kb.14 közepes méretű csiga lesz)
25 dkg túró
25 dkg liszt
fél dl tej
5 evőkanál olaj
10 dkg porcukor
csipet só
fél csomag sütőpor
Töltelékhez:
kb.1 evőkanál olaj (a tészta lekenéséhez a töltelék alá)
4 evőkanál porcukor
2 csapott evőkanál kakaópor
*
Elkészítés:
1. Kézi mixerrel a túrót és a porcukrot összekeverem, fokozatosan adom hozzá a tejet, majd az olajat.
2. Ezután már kézzel dolgozom bele a sütőporral és pici sóval elkevert lisztet.
3. Enyhén lisztezett felületen kinyújtom a tésztát és olajjal lekenem.
4. A kakaós porcukor keveréket egyenletesen rászitálom a tésztára, feltekerem és kb. 2 cm-es csigákat vágok belőle.
5. Sütőpapíros tepsire teszem és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 percig sütöm légkeveréses sütőben. (Persze lehet sima sütőben is sütni, de valószínű, hogy abban picit több ideig tart.) Nem érdemes túl pirosra sütni, mert előfordulhat, hogy akkor kicsit kérgesebb lesz és nem lesz annyira puha inkább fehérebbek maradjanak a csigák, mert úgy egészen biztos, hogy nagyon finom puha marad.