Hozzávalók:
Piskóta:
6 db tojás
6 ek eritriit
6 ek rizsliszt
Krém:
30 dkg vaj
30 dkg porcukor
2-3 ek kakaópor
1 ek rum
A díszítéshez: 1 kg marcipán vagy nyújtható fondant
*
Elkészítés:
Piskótát sütünk téglalap alakú tepsiben.
.
Amikor kihűlt, megtöltjük, majd levágunk belőle egy kb 7 cm hosszú csíkot.
Ezt a csíkot félbe vágjukés a torta tetejére tesszük.
Utána srégen levágunk belőle egy háromszöget, így kialakítva a tetejét.
A fenekénél is levágunk egy háromszög formát amit a tetejére illesztünk, ebből lesz a hátsó szárnya az autónak.
Ha kialakítottuk az autó formáját akkor szépen körbe krémezzük, majd jöhet a borítás.
70 dkg piros marcipánt nyújtunk ki és azzal borítjuk be a tortát.
Fehér marciból kivágjuk a szemét és az oldalsó ablakokat, majd kicsit megvizezve a felületet ráhelyezzük a tortára.
A kerekekhez négy gömböt formázunk piros marcipánból, A kerekeket tesszük a tortához utóljára.
Az ablakokhoz és a szeméhez körbe piros sodort csíkokat teszünk.