Vese velő tojással

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kata

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Vese velő tojással

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

4 db sertés vese
30 dkg sertés velő (agy)
2 ek sertészsír
3 db közepes vöröshagyma
1 tk. fűszerpaprika
1/2 db zöldpaprika
3-4 db koktélparadicsom
3 db tojás

bors
csípős paprika (ízlés szerint)

*

Elkészítés:

A veséket kettévágjuk, forró vízbe tesszük 4-5 percre abálni, majd hideg vízbe tesszük, a közepén lévő részt teljesen kivágjuk, inkább többet, mint maradjon valami, mert akkor kellemetlen íze lehet.
Ha kész, fél centis csíkokra vágjuk, a hagymákat megtisztítjuk, 4 részre vágjuk és a forró zsírba aprítjuk.
Amikor megpirult, megszórjuk a fűszerpaprikával, kevés vizet öntünk alá, beletesszük a felaprított vesét, sózzuk hozzáadjuk a zöldpaprikát, paradicsomot és lefedve dinszteljük, kb. 20-25 perc, ez függ attól is, hogy milyen öreg volt a sertés.
Amíg készül a vese, a velőt hideg vízbe tesszük, a hártyáit leszedjük, az esetleges csont maszatoktól is letakarítjuk, 3-4 részre vágjuk és, ha a vese már majdnem kész, akkor hozzáadjuk, lefedve tovább dinszteljük egy-két alkalommal megkeverjük, 10 perc után ráöntjük a felvert sózott tojást, kicsit összepirítjuk és forrón, friss kenyérrel tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
régi családi recept