Hozzávalók:
30 dkg vese
30 dkg velő
*
Elkészítés:
A húsos csontból a vegyes zöldséggel, 1 darab vöröshagymával, sóval, borssal és a babér- levéllel levest főztem, (kb.
1 óráig főztem) azután leszűrtem.
A leszűrt levet újra feltettem forrni.
A csontról leszedtem a puhára főtt húst és beletettem a forró lébe.
Amíg az alaplé fő, a vesét külső hártyáitól megtisztítottam, a belsejét is kivágtam, s apró szeletekre összevágtam.
Majd beleraktam a leszűrt lébe, s kb.
40 percig főztem.
Utána beleraktam az előzőleg megabált velőt is, aminek levettem a hártyáját, majd kockákra vágtam és összeforraltam.
Ezután elkészítettem a rántást, rászórtam a pirospaprikát és berántottam vele a levest.
A kész levesbe kevertem még 2 dl tejfölt és 1-2 evőkanál ecetet, s még 5 percet forraltam.