Verda torta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Nehéz

Verda torta

Verda torta

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

12 tojásos piskóta
Krém: 30 dkg
Bevonat: Fondant másfél kg körübelül.Ez lehet vásárolt vagy saját kézzel készített is.Én magam készítettem.Receptje megtalálható a receptjeim között.másfél adag ment a tortára.

*

Elkészítés:

Piskóta: 3 téglalapnak megsütve ami 30×40 cm-esek,3 kerek tortalapnak megsütve aminek az átmérője 20 cm.
Krém:A lisztet összekeverjük a vaniliáscukorral,és a tejjel csomómentesen,és felfőzzük.Ha kész hagyjuk hűlni,közben kikeverjük a porcukrota margarinnal,ha egyneművé váltak akkor belekeverjük az aromát is.Ha kihűlt a főzött krém,a két masszát összedolgozzuk robotgéppel.
A téglalapokat megkenjük a krémmel és egymásra helyezzük,a félköröket is megkejük és a téglalap tetejére állítjuk.A tortát a fyagysztóban dermesztettem 1 órát,utánna faragtam meg .
Ez után került rá a fondant borítás.Mivel a hűtés folyamán a megkent krém megszilárdult és nem elég nedves,hogy rajta tapadjon a fondant ezért vizes tenyérrel végigpaskoltam a tortát.Ráhelyeztem a nyujtott fondantot ráigazgattam és a felesleges széleket levágtam.Díszítettem-festettem,elkészültek a kerekek egy-egy kis kerek piskótából amit megkentem krémmel és körbe öleltem fehér fondanttal.Odanyomtam az autóhoz,Majd lefestettem feketére körbe.Kész is lett.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Verda torta