Hozzávalók:
Vaníliás karikához:
40 dkg liszt
20 dkg vaj, vagy margarin
15 dkg porcukorkor
2 cs. vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
2 tojássárga
1 mk szódabikarbóna
15 dkg ét csoki
1 ek. étolaj
Linzervirághoz:
30 dkg liszt
20 dkg vaj, vagy margarin
10 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
1 tojás
25 dkg baracklekvár
Non plus ultrához:
35 dkg liszt
15 dkg vaj, vagy margarin
10 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
2 tojássárga
Hab:
2 tojásfehérje
20 dkg kristálycukor
15 dkg baracklekvár
*
Elkészítés:
A vaníliás karikához, a szódabikarbónával elkevert lisztet elmorzsolom a zsiradékkal, hozzáadom a többi hozzávalót és gyorsan összegyúrom. Hűtőben pihentetem 1 órán át. 3 mm vastagra nyújtom, kör alakú szaggatóval kiszaggatom, majd egy kicsivel kiszúrom a közepét(ha nincs, jó egy üdítős palack kupakja), közepes lángon világosra sütöm. Amikor kihűlt felolvasztom a csokit az olajjal és belemártom a karikák alját.
A linzervirághoz elmorzsolom a lisztet a zsiradékkal, hozzáadom a cukrokat, tojást, összegyúrom, hűtőben pihentetem 1/2 órát. 3 mm vastagra nyújtom, virágos kiszúróval kiszúrom, világosra sütöm. Amikor kihűlt barackelvárral töltöm.
A non plus ultrához a zsiradékot hidegen gyorsan összemorzsolom a liszttel, hozzáadom a porcukort, a vaníliás cukrot és a tojássárgákat, összegyúrom. 1/2 óráig hűtőben pihentetem. 3 mm-re kinyújtom és pici köröket szaggatok belőle. A kis korongokat tepsibe rakom. A tojások fehérjét kezdem verni, amikor félig felverődött, fokozatosan adom hozzá a cukrot, azután nem verem, hanem csak kis fokozaton keverem, egészen addig, amíg fényes fehér nem lesz és elolvad benne az összes cukor. Minden kis korongra teszek egy kis kanál fehérje habot, előmelegített sütőben sütöm. Amikor kihűlt lekvárral összeragasztok 1-1 habos korongot.