Vendégváró pizzarudacskák

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

1/2 kiló liszt,
2 ek. étolaj,
1 kiskanál rozmaring,
kevés csilipehely
1 csomag porélesztő,
1 kiskanál almaecet,
1 tojás, + 1 a kenéshez,1 ek. só,
frissen őrölt bors,
1 ek. tejföl.
tej,
saját készítésű pizzafűszer (oregánó, bazsalikom, kakukkfű, só, csili, szárított paradicsom)

*

Elkészítés:

A hozzávalókat összegyúrom annyi tejjel, amennyit felvesz.
10 percig jól átgyúrom, majd letakarva 30 percig kelesztem.
Ismét átgyúrom, majd lisztezett deszkán 1 centi vastagra kinyújtom.
Tetejét megkenem tojással, kevés sót, és a saját készítésű pizzakeveréket szórom a tetejére.
Pizzavágóval csíkokat vágok belőle, és sütőpapírra téve előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütöm.
A sütés közben még kicsit kel a tészta, így takaros rudacskákat kapunk.
Kitűnő vendégváró ropogtatni való.