Hozzávalók:
70 dkg liszt
5 dkg éleszto
2 tojás
2 ek cukor
1 dl olaj
2 dl tej
1 kefír (tej és tejfol keveréke is jó)
Kenéshez:
1 csomag margarin
1 ek só
*
Elkészítés:
A kocka margarint és a sót habosra keverjuk. Az élesztot a langyos cukros tejben felfuttatjuk, majd az osszes hozzávalóval jól kidolgozzuk.
A tésztából 8 kis cipót formálunk. Kettesével kinyújtjuk oket, mert 1 adag kiflihez 2 lap kell. Az egyik lapot megkenjuk a sós vajjal (lehet a vajat egy kicsit megolvasztani, mert így konnyebb kenni) és rátesszuk a másik lapot. Sonkával is tolthetjuk, azzal még finomabb, de akkor a lap ráhelyezése elott tegyuk rá. A kinyújtott tésztát 12 háromszoggé vágjuk. A háromszogeket a szélesebb végénél kezdjuk felcsavarni kifli formájúra. Tojássárgájával (én tojással) lekenjuk és szezámmaggal megszórjuk. Elomelegített sutoben 180 fokon kb. 20 percig sutjuk.