Hozzávalók:
40 dkg liszt
20 dkg vaj, vagy margarin
6 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
1 tojás
citrom és mandarinhéj
25 dkg vegyes lekvár(nálam sárgabarack, eper, őszibarack, szilva)
1 ek. cukor
1 kk. kakaópor
kevés víz
1 dkg vaj, vagy margarin
porcukor a szóráshoz
*
Elkészítés:
A lisztet elmorzsolom a zsiradékkal, hozzáadom a cukrokat, a reszelt citrom és mandarin héjat, majd a tojással összegyúrom.
Fél órát hűtőben pihentetem. Ezután kb. 3 mm-re kinyújtom a tésztát, linzervirág szaggatóval és sima kerek szaggatóval kiszaggatom, tepsibe rakom.
Közepes hőmérsékleten világosra sütöm, amikor kihűlt megtöltöm a lekvárral.
A linzer virágokat megszórom vaníliás porcukorral, a sima kerek formákra a cukorból, kakaóporból, kevés vízből és vajból főzött csokit csorgatok.