Velővel töltött borda

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

detty

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Könnyű

Velővel töltött borda

Recept leírás:

Hozzávalók:

40 dkg sertéskaraj,
25 dkg velőrózsa,
1 kisfej vöröshagyma,
só ízlés szerint,
őrölt fehérbors,
A panírhoz:
1-2 tojás,
liszt,
zsemlemorzsa
Sütéshez: étolaj
Körete: rizs

*

Elkészítés:

A vöröshagymát  apró kockára vágjuk, kevés étolajon lepirítjuk.
Velőrózsát a hártyájától megtisztítjuk, felkockázzuk, és a hagymához öntjük. Tovább pirítjuk, sóval, borssal meghintjük. Hűtjük.
A karajból nyitott szeleteket vágunk (vágunk egy szeletet, de nem vágjuk végig, csak a következő szeletnél vágjuk el a húst így lesz nyitott) sózzuk, és megtöltjük a lepirított velővel. Lehet göngyölni, vagy laposan ráhajtani és összetűzni hústűvel.
Panírozzuk, és bő forró olajban kisütjük.
Tálalása: A szeletet félbevágjuk, kicsit széthúzzuk, köretként rizst adunk mellé.

Velővel töltött borda

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Velővel töltött borda

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!