Velencei tésztafánk

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Hani

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

2

Nehézség

Könnyű

Velencei tésztafánk

Recept leírás:

Hozzávalók:

20 dkg durumliszt
csipet só
1 (bio) narancs reszelt héja
4 dkg kristálycukor
2 tojás
napraforgó olaj a sütéshez
porcukor a szóráshoz
baracklekvár vagy vaníliakrém a tálaláshoz

*

Elkészítés:

Keverjük össze a lisztet a sóval, a reszelt narancshéjjal és a cukorral, majd a tojásokat hozzáadva gyúrjuk tésztává. Pihentessük 30 percet.
Egészen vékonyra nyújtsuk ki a tésztát sodrófával vagy tésztagéppel, majd késsel csíkozzuk fel. (Ha tésztagéppel dolgozunk, a „tagliatelle” vágóval vágjuk.)
Forró, bő olajban süssük aranybarnára (nagyon hamar megsül, pár perc), szórjuk meg porcukorral, és kínáljuk baracklekvárral vagy vaníliakrémmel.
Hasonlít a mi csörögénkre. Durumliszt helyett finomliszttel készítettem most.
Forrás: Nők Lapja Konyha

Velencei tésztafánk

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Velencei tésztafánk