Hozzávalók:
Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
1 pohár joghurt vagy tejföl
2 teáskanál ( kacsa)zsír ( elhagyható)
2 tojás sárgája
2 teáskanál só
1 lapos mokkáskanál sütőpor
Tetejére:
tojás ( kimaradt fehérje)
15-20 dkg sajt reszelve
*
Elkészítés:
Elkészítés:
1. Az összes hozzávalót keverőtálban összekevertem.
2. Lisztezett deszkán vékonyra ( 3 mm) kinyújtottam.
3. A tetejét megkentem tojással, majd megszórtam bőven sajttal, amit egy picit rálapigattam a végén a tésztára, hogy ne potyogjon le.
4. Derelyevágóval vékony csíkokat metszettem. ( Babrásnak tűnt az elején.)
5. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztattam a rudakat, egy kis helyet hagyva köztük, mert egy picit megdagadnak.
6. Előmelegített sütőben, 180-190 fokon, alsó- felső fokozaton kb. 15 percig sütöttem.
Finom, ropogós lett a végeredmény!!!!


