Vékony ropogós sajtos rudak

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ria

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

80

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Könnyű

Vékony ropogós sajtos rudak

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
1 pohár joghurt vagy tejföl
2 teáskanál ( kacsa)zsír ( elhagyható)
2 tojás sárgája
2 teáskanál só
1 lapos mokkáskanál sütőpor
Tetejére:
tojás ( kimaradt fehérje)
15-20 dkg  sajt reszelve

*

Elkészítés:

Elkészítés:
1.    Az összes hozzávalót  keverőtálban összekevertem.
2.    Lisztezett deszkán vékonyra ( 3 mm) kinyújtottam.
3.   A tetejét megkentem tojással, majd megszórtam bőven sajttal, amit egy picit rálapigattam a végén a tésztára, hogy ne potyogjon le.
4.   Derelyevágóval vékony csíkokat metszettem. ( Babrásnak tűnt az elején.)
5.   Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztattam a rudakat, egy kis helyet hagyva köztük, mert egy picit megdagadnak.
6.   Előmelegített sütőben, 180-190 fokon, alsó- felső fokozaton kb. 15  percig sütöttem.
Finom, ropogós lett a végeredmény!!!!

Vékony ropogós sajtos rudak

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Vékony ropogós sajtos rudak